21. yüzyılda eğitimdeki büyük değişimler ve yenilikler ile beraber öğretmenin rolü de değişmiştir. Sorgulayan, yeniliklere açık öğrencilerinin eleştirel
düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefleyen öğretmenler bu eğitimde 21.yy yenilikçi öğrenme ve öğretme becerilerinin temellerini kavrayarak bu beceriler
doğrultusunda uygun içerikler oluştururlar.
Çoklu öğretim tasarım ilkeleri tanıtılıp bu ilkeler doğrultusunda biliş-sel yük kuramı göz önünde bulundurularak katılımcılar kendi branş-larına uygun etkili materyaller tasarlayabileceklerdir.
Sözel branşlara web araçları ve mobil uygulamalar tanıtılacaktır. Bu içerik uygulama temelli bir eğitim için tasarlanmıştır. Katılımcılar bu eğitimleri uygulamalı olarak deneyimleyecek ve her araç kayıt aşama-sından içerik geliştirme aşamasına kadar tüm adımlara hakim olabile-ceklerdir.
Bu eğitimi alan eğitim yöneticileri kurumlarına teknoloji entegrasyonu planlaması yaparken sürecin en başından hedeflenen kazanımlarına ulaşana kadar gerekli tüm adımlara hâkim olup etkili bir teknoloji en-tegrasyonu sürecini yönetebilecektir
Bu eğitim ile katılımcıların, oyun ve dijital oyun tasarımı konuları hakkın-da bilgi sahibi olmaları hedeflenmektedir. Bu eğitime katılan katılımcılar branşlarına ve seviyelerine göre dijital oyun tasarım araçlarını kullanarak dikkat edilmesi gereken temel unsurlara göre dijital oyunlar geliştirebile-ceklerdir.
Öğretim yöntemi olarak kullanılan yaratıcı drama, okullarımızda son dönemdeki birçok uygulama örneği ile dikkat çekmektedir. Drama ile rol oyunu içine giren öğrenci, bir şeyler yapıp söyleyerek ve oynayarak konuyu daha detaylı olarak öğrenmektedir. Eğitim sonunda eğitimcile-rin, yaratıcı drama yönteminin eğitimdeki yerini ve önemini fark etmeleri ve bu yöntemi kullanarak aktif öğrenci katılımı ve kalıcı öğrenmeyi des-tekleyen ders planları hazırlayabilmeleri hedeflenmektedir.
Bu eğitim K12’de çalışan kendisini oyun, oyun temelli öğrenme ve
oyunlaştırma kavramları hakkında geliştirmek ve derslerinde eğitsel
oyunları dahil etmek ve eğitsel oyunlar hazırlamak isteyen öğretmenler içindir.
Google ürünlerinin tanıtılması ve eğitimde kullanılmasına dair örneklere değinilir. İstenilen amaçta eğitsel kazanımların elde edilebilmesiyle ilgili süreçlerin üzerinde durulur ve teorik bilgiyle ilişkilendirilerek bu süreçler güçlendirilir. Eğitimde katılımcılara örnek olaylarla etkinlikler yaptırılır ve böylece katılımcıların Google ürünlerini deneyimlemeleri sağlanır. Eğitim sonunda katılımcılar kendi branşlarında öğrenme süreçlerini etkin ve ka-lıcı hale getirebilecek Google ürünlerini derslerine etkili bir şekilde enteg-re edebilecektir.
Sınıfta ya da evde, teknolojiye bağımlı kalmadan da kodlama öğrenilebilir mi? Bağımsız etkinlikler ile elbette bu mümkün. Problem çözme, işlemleri sıralama, algoritma oluşturma ve bir sonuca ulaşma amacı ile tasarlanan bağımsız etkin-likler ile öğrencilerin soyut bir konu olan kodlamayı somutlaştırması sağlanabilir. Komut verme mantığını kavrayan öğrenciler, bilgisayarda kodlama yapmaya kendilerini hazır hissederler. Bu eğitimde bilgisayar kullanmadan kağıt, ip, top vb nesneleri kullanarak problem çözme, algoritma oluşturma, kodlama etkinlik-lerinin uygulanması ve bilgi işlemsel düşünme becerilerinin kazandırılması he-deflenmektedir.
Bu interaktif eğitimde; öğrencilerin temel dil becerilerini, farklı aktivite ve stratejilerle geliştirmek için yapılabilecek sınıf içi etkinliklerden bahsedile-cek ve bunların uygulaması yapılacaktır.
Bu eğitim, sınıflarında maker hareketini başlatmayı hedefleyen ve öğren-cilerine maker felsefesini aşılayarak, karşılaşılan günlük hayat problem-lerine dijital/elektronik/pratik çözümler üretmek amacıyla elindeki araçları ve malzemeleri
STEM ile öğrenme öğrencilere fikirlerini farklı ortamlarda inceleme ve farklı disiplinlerde öğrendikleri kavramları birleştirerek hem bağlantılı hem de anlamlı olarak (meaningful) öğrenme ortamı sunar.
Bu eğitimde katılımcılar müfredat tasarım ve geliştirme modeli olan UbD’nin sunduğu esneklik ile beraber kendi öğretim programlarını gelişti-rerek, öğrencileri için kalıcı ve anlamlı öğrenme ortamları oluşturur.
Her öğretmen aynı zamanda bir hikâye anlatıcısı değil midir? Yeni gibi gözükse de dünyanın en eski eğitim biçimlerinden olan hikâyeleştirme eğitimde katılımcılar hikâyeleştirme ile beraber anlatıcılığın inceliklerini tanıyarak kendi yeteneklerinin farkına varırlar, derslerini hikâyeleştirme ile zenginleştirirler.
İNGİLİZCE DERSLERİNDE OKUMA STRATEJİLERİ VE ETKİNLİKLERİ
Bu interaktif eğitimde; sınıf içerisinde yoğun ve kapsamlı okuma etkinlik-lerinin nasıl yapılabileceğinin üzerinde durulacak, öğrencilerin okuma stratejilerini ve okuma becerilerini geliştirmek için yapılabilecek farklı uy-gulamalar paylaşılacaktır.
Bu interaktif eğitim; okul öncesi dönemdeki çocukların İngilizce etkinliği-ne olan ilgilerini arttırmak, dinleme ve konuşma becerilerini farklı aktivite ve stratejilerle geliştirmek ve öğretmen yetkinliğini artırmak için farklı başlıklar altında yapılacak uygulamaları kapsamaktadır.
Proje tabanlı öğrenme öğrencilerin akademik yeteneklerinin yanı sıra içerik bilgilerinin de gelişmesini sağlayarak kendi fikirlerini yansıtabilecekleri, problemlere çözüm üretebilecekleri verimli bir öğrenme ortamı sağlar. Bu yöntemde öğretmenin görevi liderlik etmek değil kolaylaştırıcı olmaktır. Eğitim sonunda katılımcılar, bu öğrenme metoduna uygun olarak kendi dersleri için öğretim planı yapabileceklerdir.
CLIL: CONTENT INTEGRATED DİL VE İÇERİĞİ BÜTÜNLEŞTİREN ÖĞRENİM
Bu eğitimin sonunda katılımcılar, sosyal bilgiler, fen, matematik, tarih vb. çeşitli disiplin içeriklerinin yabancı dil derslerine entegre edilmesi ve ya-bancı dilin fonksiyonel kullanılması prensibine dayanan CLIL (Dil ve İçe-riği Bütünleştiren Öğrenim) konusunda detaylı bilgi sahibi olacaklar. Eği-tim süresince katılımcılar CLIL uygulama örneklerini inceleyip bu metoda uygun örnek aktivite geliştireceklerdir.
The course focuses on ways of helping and training teachers. The content will be practically orientated. You will examine the major differences between langu-age teaching and teacher training, investigate different ways of planning and presenting sessions and enhance your "people skills." By the end of the course you will have covered those key areas necessary to feel more confident either to take up a training position or to develop further in your current role. Materials will be partly customised for the group by the main trainer, supplemented by publis-hed materials. You will become familiar with online resources like HLT mag and the Teacher Trainer Journal.
CREATIVE METHODOLOGY FOR USING ICT IN THE ENGLISH CLASSROOM
What learners and teachers do in the language classroom is in the heart of this course. Our main question is how ICT can contribute to a class-room practice that results in more learner motivation, autonomy, enga-gement, langue use and creativity. When is ICT used with a clear advan-tage to the learner and when is it not? How offline and online methods can work together for maximised benefit?
This course is designed for experienced teachers (with minimum 3 years of teaching experience). This is a course addressing one of the 21st cen-tury skills. Thus the approaches to teaching and learning will not only be of interest to teachers of English or other languages but also to subject teachers. This course provides a large amount of English practice throug-hout.
Teachers tend not to think of themselves as leaders but increasingly they are having to play a leadership role in the lives of their pupils and stu-dents. In the words of John Adams “A teacher affects eternity: no-one can tell where the influence stops. The word education is from the Latin edu-care: “the process of drawing out the latent talents of the individual”. Lea-dership is exactly the same process and involves the same skill set and personal attributes. This course will draw out your own leadership quali-ties and therefore enable you to be all the more effective as a teacher. This course also provides a large amount of English practice throughout.
KURUMSAL GERİ BİLDİRİM KÜLTÜRÜ İLE BÜTÜNSEL GELİŞİM
Bu alımı alan eğitimciler eğitim sürecinin tüm paydaşlarını dikkate alarak kurumsal bir geri bildirim kültürü oluşturarak bütüncül bir gelişim stratejisi belirleyebilecek ve ortak dil kullanabilecektir.
This course is designed to help you understand more about how your stu-dents learn and acquire a foreign language. The course will bring you into contact with recent thinking and approaches to teaching related to Multip-le Intelligences. It will also deal with issues of assessment and evaluation. Materials will be created for the group by the main trainer, supplemented by published materials and by work presented by the participants them-selves.
Bu eğitimi alan katılımcılar temel tasarım terminolojisine hakim olurlar. Bununla beraber basit grafik tasarım projeleri, kendi görsel afişlerini ve fotoğraflar üzerinden değişiklikler yapabilecek seviyeye gelecektir.
Bu eğitimi alan katılımcılar temel vektörel çizim kavramları terminolojisine hâkim olurlar. Bununla beraber basit logo tasarımları, kendi vektörel çizimle-rini projelerinde kullanıp, düzenleyebilecek seviyeye gelecektir.
Bu eğitimi alan katılımcılar kendi eğitim ve sunumlarını, slaytlarını, sahneler arası geçişleri ve efektleri kullanarak, kendi interaktif sahneler yapabi-leceklerdir.
Bu eğitimi alan eğitim yöneticileri kurumlarına teknoloji entegrasyonu planlaması yaparken sürecin en başından hedeflenen kazanımlarına ulaşana kadar gerekli tüm adımlara hâkim olup etkili bir teknoloji enteg-rasyonu sürecini yönetebilecektir.
ÇOCUKLAR İÇİN KODLAMA VE ALGORİTMA EĞİTİMİ(4-5, 6-8, 11-14 YAŞ)
Bu atölyenin hedefi, çocuklarımızı temel programlama-kodlama kavramlarıyla tanıştırmaktır. Amacımız teorik bilgiler yerine onlara eğlenceli ve uygulamaya yönelik etkinlikler ile çocukların bu kavramlar ile tanışmasını sağlamaktır. Bu atölye ile çocuklar analitik düşünme, yaratıcılık, soyut düşünme ve problem çözebilme becerilerinin gelişmesi, basit algoritmalar oluşturma, şarta bağlı olaylar, döngüler ve karar yapılarını kullanarak programlarını/oyunlarını/animasyonlarını oluşturabilmeleri hedeflenmektedir.
YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ETKİLİ VE PRATİK WEB SİTESİ TASARIMI
Kendi web sitesini kurarak; e-portfolyo, özgeçmiş, blog ya da herhangi bir konu da web sitesi oluşturmak isteyen herkes için açılan bu eğitim henüz yolun başında olanlar için tasarlanmıştır. Kod bilgisi gerektirmeden, kulla-nıcı dostu arayüzü ile web sitesi tasarımına başlayacak olan katılımcılar, her bir adımda yeni bir web öğesini web sitesine katacak. İşini başkasına bırakmak istemeyen katılımcılarımız, eğitim sonunda kendi web sitelerini hazırlamış olarak eğitimden ayrılacaklar.
Bu eğitimde katılımcılar dijital vatandaşlık kavramı hakkında detaylı bilgiye ulaşabileceklerdir. Eğitimde güncel yaklaşımların paylaşılmasının yanı sıra okul ortamında dijital vatandaşlık konusunda yöneticiler, öğretmenler, öğ-renciler ve veliler bazında yapılması gereken çalışmaları hazırlayabilecek-lerdir. Bu eğitimi alan öğretmenler bu konu ile ilgili örnekler üzerinde dene-yim kazanarak kendi yol haritalarını çizebileceklerdir.
Tüm ebeveynler ve ebeveyn adayları için tasarlanan bu eğitimde, çocukla-rın internet kullanımı ve onları bekleyen tehlikeler üzerinde durulurken ebe-veynler internet ortamında çocuklarını bekleyen tehlikelerle ilgili nasıl önlem alabilecekleri hakkında bilgi sahibi olacaktır. Konu üzerine yapılmış akade-mik çalışmaların bizlere sunduğu veriler göz önünde bulundurularak yapıla-cak eğitimde ebeveynler, çocukların internet kullanım alışkanlıkları hakkın-da da bilgi sahibi olacaktır.
Bu eğitimin hedefi öğrencilerin kendi oyunları tasarlarken oyunun hedefi, kuralları, ortamı, mekanik ve elementlerinin neler olduğu hakkında bilgi sa-hibi olmalarını sağlamaktır. Öğrencilerimize bu eğitimi aldıktan sonra dijital ortamlarda kendi oyunlarını tasarlarken adım adım nelere dikkat etmeleri ve kendi oyunlarını nasıl tasarlayabilecekleri ile ilgili uygulamalı çalışmalar yap-ma fırsatı sunulacaktır.
Bu eğitimde çocuklar kodlama eğitimi ile algoritmik düşünce becerilerini geliştireceklerdir. Kodladıkları ürünün çıktısını ise robotik setlerinde göreceklerdir.
Bu eğitimde iki boyutlu ve üç boyutlu tasarımın farkı görecekler. Üç boyutlu tasarım araçlarını görecekler. Eğitim sonunda verilen yönergeye yönelik farklı tasarımlar yapacaklardır.
LEGO® Education WeDo 2.0 ilkokul öğrencilerinin ilgisini fen ve mühendislik konularını öğrenmeye çekmek ve bu yönde motive etmek için geliştirilmiştir. LEGO® Education WeDo 2.0 bu amacını motorlu LEGO modelleri ve basit programlama yoluyla gerçekleştirmektedir. WeDo 2.0 öğrencilere soru sormak için güven veren, cevapları bulmak ve gerçek hayattan problemleri çözmek için araçlar sağlayan bir “yaparak” ve “düşünerek” öğrenme çözümüdür.
ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN TÜRKÇE VE İNGİLİZCE YARATICI DRAMA
Drama, öğrencilerin hem araştırma-sorgulama hem de yaratıcı düşünme becerilerini geliştirerek kendilerine dair farkındalık oluşturmalarına yardımcı olur. Yaratıcı drama yöntemi kullanıldığında öğrenci öğrenme sürecinde et-kin bir konumdadır.
Lego Mindstorm EV3 setlerinin amacı öğrencilerin derslere katılımını artırmak ve farklı disiplinlerle bağlantı kurarak öğrendiklerini kalıcı hale getirmektir.
K12 SEVİYESİNDE TÜRKÇE VE İNGİLİZCE YARATICI DRAMA
Öğretim yöntemi olarak kullanılan yaratıcı drama, okullarımızda son dönem-deki birçok uygulama örneği ile dikkat çekmektedir. Yaratıcı dramanın önemli yönlerinden birisi, oyunla birlikte yaparak yaşayarak öğrenme fırsatları sunmasıdır.
Bu eğitim, algoritma ve temel kodlama becerilerine yönelik kavram ve uygu-lamalara giriş yapılarak katılımcılara blok tabanlı kodlama aracı olan Scratch programı kullanımı ve örnek uygulamalar yaptırılacaktır.